Επιπλέον πληροφορίες

Serenoa Repens

Τι είναι το Serenoa Repens και ποιες είναι οι ιδιότητές του

Τι είναι το Serenoa repens

Το Serenoa repens, ή αλλιώς Saw Palmetto, είναι ένας νάνος φοίνικας που αναπτύσσεται αυθόρμητα σε παράκτιες περιοχές με υποτροπικό κλίμα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ (Φλόριντα).
Παράγει μαύρακοκκινωπά μούρα πλούσια σε λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες.

Τι είναι το Serenoa Repens και ποιες είναι οι ιδιότητές του

Από πού προέρχεται

Η χρήση του Serenoa repens προέρχεται από την Αμερικήόπου οι ιθαγενείς Αμερικανοί το χρησιμοποιούσαν για την ευεξία του ουροποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος. Η χρήση των μούρων ως τονωτικό υιοθετήθηκε αργότερα από τους αποίκουςΟι πρώτες αναφορές στηβιβλιογραφία  για τη χρήση του στην ευεξία του ουροποιητικού συστήματος χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα.

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Τι είναι το Serenoa Repens και ποιες είναι οι ιδιότητές του

Ο προστάτης είναι ένας αδένας που ανήκει στο ανδρικό ουρογεννητικό σύστημαΒρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, μπροστά από το ορθό και πίσω από την ηβική σύμφυση. Έχει διάσταση και σχήμα παρόμοιο με κάστανο, με βάση στο πάνω μέρος και κορυφή στο κάτω μέρος.

Ο όγκος και το βάρος ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία: έχει διαστάσεις 4 x 3 x 2 cm μεταξύ 20 και 30 ετών και μέσο βάροςπερίπου 20 γραμμάρια. Ο προστάτης διασχίζεται από το πρώτο τμήμα της ουρήθρας και, στο οπίσθιο ανώτερο τμήμα, από τους εκσπερματικούς πόρους.

Τι είναι το Serenoa Repens και ποια είναι τα οφέλη του για τον προστάτη

Ο προστάτης αποτελείται από δύο τύπους ιστών: ένα αδενικό μέρος και ένα μυϊκό μέρος. Έχει συγκεκριμένες λειτουργίες ως δευτερογενές σεξουαλικό όργανο και συμβάλλει στη φυσιολογία του ουροποιητικού συστήματος. Ο προστάτης είναι ένα δευτερογενές σεξουαλικό όργανο. Ο αδενικός ιστός παράγει προστατικό υγρό, μια ελαφρώς όξινηέκκριση που αναμιγνύεται με το σπέρμα κατά την εκσπερμάτωση και περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία για τη ζωτικότητατων σπερματοζωαρίων.

Συμβάλλει επίσης στη φυσιολογία του ουροποιητικού συστήματος. Οι μυϊκές δομές του επιτρέπουν να λειτουργεί ως «κολάρο» στη βάση της ουροδόχου κύστης, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της ροής και της εγκράτειας ούρων.


ΠΟΙΟΤΗΤΑ MENARINI

Η ποιότητα έρχεται πρώτη

Η ποιότητα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας φαρμακευτικής εταιρείας και καθοδηγεί κάθε δραστηριότητα στην ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή και φαρμακοεπαγρύπνηση, που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι ένα φαρμακευτικό προϊόν είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και αποδεκτό από τους ασθενείς.

Οι αξίες μας

Καθημερινά κάνουμε πράξη τις αξίες μας. 4 αξίες, που έδωσαν ζωή στη Menarini και διαμόρφωσαν την ιστορία της.
Όλοι μας είμαστε μέρος αυτών, εφαρμόζοντας συνεχώς τις αξίες αυτές στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο των αξιών της Menarini.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μια θεραπεία για κάθε ασθένεια. Περισσότερη υγεία, περισσότερη ευτυχία, περισσότερη ζωή.
ΟΡΑΜΑ: Υγεία, η δέσμευσή μας για τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα